4- اهداف کلی فصل: این بخش بر پایهی تعداد مؤلفههای موضوعهای اصلی درخت دانش تنظیم شده است و به منظور جلوگیری از زیادهگویی از بیان اهداف در بخش زیرموضوعها صرف نظر نمودیم. مقصود از این بخش به این ترتیب بوده است که دانشآموز در اتمام مطالعه هر فصل، رجوعی مجدد به این عناوین داشته باشد و یک خودآزمونی و پرسش صورت بگیرد به نحوی که پاسخ شایسته به هر یک از آنها ارائه دهد.
5- درس نامه: قلم به کار گرفته در درسنامه به اینگونه است که سطر به سطر کتاب درسی را به وجهی سلیستر و نکتهایتر بیان کرده است، ضمن اینکه نکات کلیدی در قالب کادربندیهای مجزا، جدول و استفاده از فنونهای متنوع به دانشآموزان کمک میکند تا در کوتاهترین بازه زمانی به متن کتاب اشراف پیدا کنند. قابل ذکر است همبستگی بین درختدانش، درسنامه و طبقهبندی سؤالات در کمال امانتداری بوده است و با اطمینان خاطر میتوانید پاسخ تمامی سوالات را بدون رجوع به کتاب، در درسنامه مرتبط با هر فصل بیابید. بدین ترتیب یک درسنامه بسیار کاربردی با بیشترین ارتباط مفهومی با سوالات موجود تدوین شده است.
6- پرسشهای تشریحی: این بخش در درجه اول قابل توجه آن دسته از دانش آموزانی واقع خواهد شد که در پی گرفتن بهترین نتیجه در آزمونهای هماهنگ مدارس میباشند. از این جهت که بخش ذکر شده، به دور از هیچ اغراقی، زمانبرترین بخش کتاب ارزیابی شده است و تیم تألیف با دقت نظری بی بدیل، در یک تقسیمبندی پنجگانه، ابتدا به ساکن با پرسش گرفتن جملات از جهت صحیح و غلط بودن، پر کردن عبارتهای خالی، تکمیل جدولهای متنوع، پاسخهای کوتاه و در نهایت پاسخهای کامل، دانش آنها را به چالش میکشاند و قابل ذکر است که فعالیتهای کتاب، به نحو تخصصی طراحی سوال شده است. به گونهای که با اتمام این بخش اطمینانی به غایت بالا از کسب بهترین نمره حاصل خواهد شد.
7- پرسشهای چهار گزینهای: چیدمان سوالات چهارگزینهای با یک مفصل بندی قوی بر پایه درخت دانش است. در این بخش با عناوینی روبرو خواهید شد که تعداد تستهای طرح شده و سطح آن در هر یک از این زیر مجموعهها به فراخور اهمیت آن در کنکور میباشد. یکی از نقاط ابتکاری این بخش، شیبدار بودن سوالات چهار گزینهای است به وجهی که ابتدا سوالات حافظهای، کنکاشی، مفهومی و در نهایت در قالب ترکیبی تدوین شده است که با توجه به سطوح مهارتی دانشآموز نیاز به تسلط بر امر تست را برطرف مینماید و آنها را برای آزمونهای تستی به شکلی سازنده محک خواهد زد.
8- پاسخنامه پرسشها: این بخش به شرح و بسط دقیق و نکته سنجانه پرسشها اعم از بخش تشریحی و تستی پرداخته است و صرفاً به پاسخدهی کوتاه اکتفا نشده و تا حد عمدهای جنبه آموزشی دارد. از این جهت که نکات کلیدی و دامدار به انحای متفاوت و متنوع مطرح شده و در این بخش است که دانشآموزان طی خوانش هر پاسخ از منظری دیگر بر کتاب تسلط پیدا خواهند کرد. نکته آنکه مانند بخش سوالات، آدرس صفحه کتاب درسی ذیل هر پاسخ، ذکر شده است تا امری تسهیل کننده برای مقایسه با متن کتاب حاصل شود.
9- تناسب و توازن: رعایت تعادل در طراحی سوالات یک فاکتور تعیین کننده در امر زیبایی محتوایی و جامع و مانع بودن شمرده میشود. به واقع بر پایه یک ضابطه و قانون این طراحیها صورت پذیرفته و عاملی مؤثر در ممانعت از دخیل شدن سلیقه فردی مؤلفان شده است. در جدول زیر به صورت عملیاتی، پیاده کردن هر یک از این شاخصها در هر فصل تبیین شده است.
قابل ذکر است فصلهای 1 تا 4 به دلیل مطالب بنیادی و پایهای سؤالات بیشتری به خود تخصیص داده،که به دو دلیل عمده این مسئله صورت پذیرفته است.
جامع روان شناسی یازدهم انسانی
1- فهرستی با کاربرد مشاور محور: طراحی فهرست کتاب با تأمل در خور توجه تیم تألیف همراه بوده است به گونهای که یک خاصیت سه گانه از نتایج بلافصل آن است. به این صورت که این فهرست نه تنها امکانات دسترسی سریع به عناوین را برای شما فراهم میسازد بلکه تعداد موضوعات و میزان سوالات اعم از تشریحی و تستی با دقت نظر مشخص شده است. ضمن اینکه در کنار هر موضوع اصلی، یک آیکون ارزیابی در سه رنگ (آبی، سبز و زرد) مشاهده مینمایید و پیشنهاد اکید داریم پس از پاسخ به سوالات مطروحه، به دور از هر گونه تسامحی، سطح خود را با رنگ کردن یکی از این کادرها مشخص نمایید تا از دو ویژگی بلافصل این بخش یعنی؛ به صورت مقایسهای از میزان تسلط خود بین هشت فصل کتاب آگاه شوید و دوم اینکه به هنگام مرور و جمع بندی براساس این کادرها، اولویتبندی صحیحتری داشته باشید.
2- درخت دانش: یکی از شیوههای نوین آموزشی استفاده از همین درخت دانش است که در ابتدای هر فصل با مهارت تمام ترسیم شده است که بهترتیب از سمت راست ابتدا عنوان فصل و سپس موضوعات اصلی در یک آیکون آبی پر رنگ، و سپس به فراخور موضوع اصلی، زیرموضوعها در قالب آبی کم رنگتری به تصویر درآمده است که نقش مهمی در ایجاد نظم ذهنی دانشآموز جهت طبقهبندی مطالب هر فصل خواهد داشت. همچنین تعداد پرسشهای شناسنامهدار ذیل هر یک از کادرها عنوان شده است.
3- مفهوم کلیدی: یک سنت نیک در تمام سطوح پژوهشی همین استفاده از مفاهیم کلیدی است که پیش از اهداف به صورت مستقل تنظیم شده است که در نهادینه شدن مفاهیم در ذهن دانشآموز به منظور طبقهبندی مطالب کتاب درسی کمک ارزنده میکند و اینکه در حین مطالعه تمام این مفاهیم را مورد توجه بیشتری قرار دهد، زیرا در اشکال گوناگون از آن طراحی سوال شده است.
شابک : | 978-600-00-1058-4 |
سال نشر: | 1403 |
نوبت چاپ : | 9 |
تیراژ اخربن نوبت چاپ : | 4000 |
چگونه در درس روانشناسی پیشرفت کردم؟
در این درس چند از ده خود را از 7 به 10 افزایش دادم. در این درس ابتدا متن کتاب درسی را با دقت می خو ... ادامه